четвъртък, 10 юни 2010 г.

Един специален човек / One special person

Здравейте за втори път днес :)
Вчера ви споменах, че съм подготвила картичка с кутийка за един специален човек и обещах че ще ви кажа кой е той :)
Може би някои от вас са прегледали профила ми и са прочели коя е любимата ми книга. За тези от вас които не са го направили ще кажа, че любимата ми книга е "Нека ти разкажа" написана от Хорхе Букай. Честно да си призная имам всички негови книги, които са преведени на български език и всички ми харесват.

Хорхе Букай

Преди околко седмица по случайност минах покрай една книжарница. Отпред имаше плакат със снимка на Хорхе Букай и пишеше, че новата му книга вече може да се намери на книжния пазар. Това много ме зарадва, тъй като вече бях прочела 3 от неговите книги и със сигурност исках да прочета новата му книга. И както си чета надписите по плаката изведнъж гледам, че пише : Хорхе Букай идва в България. Прочетох го отново и да точно това пишеше :) Следващото което видях е, че дори ще дойде в Пловдив, от това по-хубаво здраве му кажи.
Поразгледах в интернет и разбрах, че ще бъде на 10-ти юни в 18 часа в книжарница "Хермес" и ще раздава автографи. И осъзнах, че желая да присъствам на събитието.

Преди няколко дена ми дойде на ум идеята да му направя картичка. Отначало си мислех каква да бъде, какво да има по нея, кой ли цвят да избера. Малко след това ме осени идеята, че картичката трябва да му остане за спомен, за това реших да бъде на тема България. Да му напомня за няколко дневния му престой в нашата страна.
После дойде чуденето за модела на картичката. Тъй като исках да сложа доста снимки по нея, трябваше да бъде по големичка, за да ги побере. Веднага се сетих, че преди няколко дена една талантлива жена на име Юлия Вълчева беше показала картичка с доста снимки. Видя ми се добра идея да използвам модела на картичката, която тя беше направила.
Намерих си снимки на неща свързани със страната ни и снимки на Пловдив ( защото все пак съм от Пловдив), принтирах ги и започна голямото рязане, лепене и подреждане на всички елементи по картичката.
Мисля, че вече почнах да ви отекчавам :)
Ще ви покажа направо резултата :)
Искам да се извиня за качеството на снимките, но просто с моя телефон няма как снимките да изглеждат прекрасно.












И така днес към 16:20 излезнах от нас. Към 16:50 благодарение на градския транспорт, бях вече в книжарницата. Закупих 3 броя от най-новата му книга ( една за мен и 2 за мои приятелки) и зачаках. Точно в 18 часа той се появи на фона на българка народна песен. Забравих да кажа - имаше страшно много хора, добре че бях отишла по-раничко :)
Шефа на книжарницата каза няколко думи, след това 2 момичета, едното на испански, а другото на български, прочетоха малък отказ от най-новата му книга, след това Мадлен Алгафари каза няколко думи за него и чак тогава дадоха думата на човека заради когото бяхме там.
След като каза няколко думи започна раздаването на автографите.
След известно изчакване успях да стигна до масичката на която той подписваше така стрателно всяка книжка, усетих как пулса ми се ускори. Оставих трите книги и през това време изкарах подаръчето. С трепереш от вълнение глас му казах само: Това е подарък за вас ( на английски разбира се). Той много се зарадва и ме целуна по двете бузи.
Когато се отдалечих от масичката, усетих че цялата треперя и от вълнение чак ми потекоха сълзи.
Това са снимки на книгата и автографа, който получих :


Никога не съм била на такъв тип събития, не съм се интересувала от някой по- специален писател, но този човек наистина ме привлече с начина си на писане.
Книгите му са толкова леки и приятни за четене.
Той не разгледа пред мен подаръчето, тъй като имаше прекалено много хора, който все още чакаха. Искренно се надявам картичката да му хареса и да си я занесе в къщи за спомен.
За мен ще остане спомена от вълнението покрай срещата ми с този специален човек.
Благодаря на всички, които прочетоха цялото ми излияние!

П.С: чудя се дали да участвам с тази картичка в предизвикателството на Картичкофуриите, там темата е Етно елементи.
I apologize but I will not translate my post because I too far in writing.

44 коментара:

~Gery~ каза...

Днес и двечките сме на вълна километрични постове. :) Прочетох го на един дъх и се вълнувах заедно с теб! Картичката е уникална! :) Възхищавам ти се за търпението и усета как да наредиш всеки елемент и малка снимчица по нея!
Жалко, че писателят няма обратна връзка с теб, защото съм убедена, че е бил ужасно трогнат от жеста и щеше да намери начин да ти благодари! :)

Irena каза...

Всъщност се постарах да има :)
От вътрешната страна на кутийката си лепнах едно лисче с адреса на блога и е-майла ми :)

unicorn каза...

Рени мила много ти се радвам:)))Картичката ,която си приготвила специално за него е невероятна и съм сигурна,че много ама много си го трогнала:)))И моля те участвай в Картичкофурии,защото е точно за там:)))Ох пак да кажа супер е:)))

Пъстър свят каза...

Иренче, мила картичката ти е страхотна! Смятам, че любимият ти писател ще бъде възхитен и очарован от жеста и в скоро време ще ти благодари.Според мен участвай с тази картичка в предизвикателството на картичкофурийте:)

Milena каза...

Ох,Рени,от къде да започна?Първо,искрено се радвам за теб и за емоцията,която си преживяла.Сигурна съм,че е било незабравимо преживяваме:)Да срещнеш идолите си,хората,от които се "учиш" и които значат много за теб,със сигурност е прекрасно.Да не говорим за жеста от твоя страна.Поздравления!
Картичката е страхотна.БРАВО!!!И според мен е точно за това предизвикателство.Успех!Прегръдки:-)

Milena каза...

Е,явно много съм се развълнувала,защото забравих да добавя,че постът ти не беше никак отегчителен.Напротив,чувствен и затрогващ.Още веднъж,много се радвам за теб:)

Zlatoena каза...

Страхотна е!!!
Първо - мисля, че времето отделено за лепене си е заслужавало. Резултатът е чудесен!
Второ - няма как да не я хареса и да не оцени такъв мил жест :)
Трето - слагай я в Картичкофуриите :))
БРАВО :)

Ваня каза...

Ренка страхотна е ! Толкова българска и толкова емоционална ! Дано да ти отговори , всъщност сигурна съм че ще ти отговори , защото едва ли е получавал такъв подарък !

Ann каза...

Wow, how exciting! And your gift to him is amazing! I'm sure he loved it and will treasure it always!

Kras каза...

Много Българска ,стилна, невероятно изработена и се зарадвах - че си сложила координатите си

арт_мама каза...

Рени, преживях и аз емоциите заедно с теб, а картичката ти направо ме остави без дъх! Великолепна е! Чудесен спомен от България!

Grace каза...

Oh wow! What a beautiful gift of memories Irena!!! Just beautiful!!!

Heather Rogers каза...

This is fabulous. He will love it. That was so thoughtful of you to make this for him. :)

Dawn B. каза...

Wow what amazing projects.. You did a terrific job.. Love them.

Addii каза...

Така ме развълнува и мен,много се зарадвах за теб!За картичката нямам думи-просто е... незнам коя дума да кажа,но просто дълго е гледах и се наслаждавах-уникална е!всеки би се трогнал от такъв мил жест...

Te4eto каза...

Страхотна картичка и незабравимо преживяване! Разбира се, че е подходяща за предизвикателството! Радвам се за сбъднатата ти мечта и се вълнувам заедно с теб!

Kirsty Vittetoe каза...

No worries! The picture is good enough! Lovely project Irena!

krechi каза...

Рени, много емоционална публикация! Докато четях усетих, че из се вълнувам! Страхотно е, че си направила такъв хубав подарък за толкова специален човек! Уникална е, как няма да участваш в предизвикателството!!! Разглеждах снимка след снимка и след всяка отварях още по- широко очите! Голяма играчка, да нареждаш всички елеменчета. Но си е заслужавало, дано да остави коментар в блога ти!

Валя Калпакова каза...

Иренка,
Просълзих се като видях поста ти. Картичката е прелестна и най-важното вложила си много чувства в нея. Предполагам, че човекът е останал трогнат от жеста?

Le каза...

Леле Ренка,
всичко е прекрасно,
не съм чела коментарите на другите , з-то бързам да те поздравя, за прекрасния жест, за прекрасният подарък. Браво! Браво!
Има защо да се гордееш!
А картичката- много професионално, стилно и запомнящо. Чудесна е! Цветовете на знамето ни, снимкмите...твоето чувство! Страхотно!
Дано скоро ти пише ТОй, аз съшо много харесвам думите му, и много се вълнувах, докато четях поста ти!
Още веднъж! Браво, ти си нашата гордост!

BEARKIS каза...

Похвално!За професионално изпипаната картичка,също и за възможността да посещавате такива събития!Все пак -Пловдив си е това...!Благодаря и за рекламата на книгите-заинтригувана съм!!!

kenli каза...

Завиждам ти благородно, че си се срещнала с този невероятен автор!Имам всичките му книги и съм му фенка! А " Нека ти разкажа" ми е настолна. С твоя прочувствен и подробен разказ, като че ли и аз присъствах на срещата.Дори се радвам заедно с теб.Изживяването ти е било страхотно!!!А за подаръка - не ми стигат думите.Вълнуващ, искрен и изпълнен с любов към родината. Поздравления!!!!!!

Neli каза...

Уникално! Поздравления!

Lynne каза...

Wow Irena this is wonderful.I`m sure he will be very impressed with your gift.
Lynne xxx

Creative каза...

Страхотен подарък си направила, Рени!
Проектът е невероятен!
Поздравления! :)

- каза...

Колко е хубаво, когато мечтите се сбъдват!
Днес е било твоето малко чудо, пожелавам ти още много чудеса ! :)

Krissbal каза...

Поздравления за страхотното преживяване и сбъдната мечта!
Сътворила си един невероятен Уникат, за който нямам повече думи просто!Адмирации!

Cattt handmade каза...

Ирена, картичката ти е уникална! А приятният спомен ще остане не само за писателя, но и за теб! :)

Диана Пенчева каза...

Поздравления за чудесната картичка! И ... направо си казвам, че ти завиждам за емоциите от преживяното!

Д. Стефанова каза...

Враво! Картичката е страхотна! Завиждам ти за срещата.

Chiges каза...

Леле, Рени, ти си създала шедьовър! Изумителна е картичката ти! И определено чувствата, с които си я правила, са се отпечатали върху нея. Честно казано настръхнах, докато те четях :). Много се радвам за осъществената среща. И аз имам всичките му книги, издадени на български :).
Поздрави и прегръдки!

Janet каза...

How wonderful you got to meet the author you admire so much......and to make him a special card to remind him of his trip to Bulgaria.....I am sur he will treasure it!! x

MiamiKel каза...

Irena! Your cards are absolutely amazing! I think you need no translation to see the sheer beauty and love put into your work - stunning!! WHat a wonderful job!

Maria@Crafty Cre8tions каза...

Wow - what spectacular projects you did! Even if there was no English translation - everything you have on your blog today is wonderful!!!
Maria

Юлия Андреева каза...

Страхотно, радвам се да видя този проект направен по толкова стилен и български начин. Благодаря, че си избрала него и си го направила още по-хубав! Всичко останало вече е казано! :*

Маги каза...

:) Усетих вълнението ти докато четях поста ти. Картичката е уникална. Страшно много ми харесва.Браво за идеята на тази прекрасна българска картичка! Няма как човек да не хареса такъв подарък. :)

Katerina Arsenova каза...

Страхотна история случило ти се е нещо невероятно...Обожавам нещата над които толкова си сеструдела за да го впечатлиш Бравооооо Ирена

Debbie каза...

This is fabulous Irena...you are so talented.
Bulgaria is a beautiful country...I visited a few years ago and you are so lucky to be living in Plovdiv...such a lovely old city :)
Hugs
Debbie x

Chelsea каза...

Wow Irena,
You have done a lot of research for this card.
It's amazing with all the informations.
Absolutely beautiful.
Have a great day.
Luv,
Chelsea

Me, My Stamps and I каза...

Fabulous work !!!!!!
you have been busy!!!!!
tfs:)

Mina каза...

how fantastic that you met your favourite author and that he was so nice...he will love the box card its so beautifully made
Mina xxx

Jennifer каза...

Hi Irena! What a thoughtful gift. You did a wonderful job :-) xx Jenny xx

Brenda каза...

Irena, this is a wonderful, very good story! I was touched by reading it and thinking of your very generous heart!!

Lidiya каза...

Впечатляващо! Браво, Рени!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...